Letselschade advocaat of jurist inschakelen?

By 13 augustus 2019 februari 1st, 2021 Letselschade informatie

Letselschade komt regelmatig voor. Bij Van Mansum Letselschade uit Rotterdam begrijpen we dat u na een ongeval niet direct weet welke juridische stappen u moet zetten voor het verhalen van uw schade. In dit soort gevallen is het goed om te weten wie u het beste kan helpen en opkomt voor uw rechten. Dit kan een letselschade advocaat of letselschade jurist zijn. In principe staat het iedereen, die slachtoffer is geworden van een ongeval door toedoen van een ander, vrij om te kiezen voor ofwel een letselschade advocaat ofwel een letselschade jurist. Voor beiden geldt dat zij een studie rechtsgeleerdheid aan een universiteit hebben afgerond en kunnen daardoor allebei letselschade expert worden genoemd. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen die we in deze blog zullen toelichten.

1. Letselschade advocaat is duurder

Een letselschade advocaat is een stuk duurder en zal bovendien een rekening bij u kunnen indienen, terwijl een letselschade jurist – zoals Van Mansum Letselschade uit Rotterdam – zijn diensten gratis mag aanbieden. Hij verhaalt de kosten die worden gemaakt voor juridische bijstand immers op de aansprakelijke verzekeraar. Dat in tegenstelling tot een letsel advocaat die dit niet altijd kan. Als u gebruikmaakt van een jurist loopt u dus geen enkel kostenrisico. Bij een advocaat riskeert u echter altijd dat u zelf voor (een gedeelte van) de kosten opdraait.

2. Procedure bij de rechter

Alleen letselschade advocaten mogen procederen bij de rechtbank. Bij letselschadezaken en letselschadeclaims is dat vaak helemaal niet nodig. Sterker nog, procederen is slechts in ongeveer 5% van de letselschadezaken noodzakelijk. De overige 95% kan dus buiten de rechter om geregeld worden met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Dit wordt ook wel de ‘minnelijke weg’ genoemd. In de praktijk betekent dit voor u een minder lange looptijd van uw zaak. De letselschadevergoeding zal overigens niet minder hoog zijn dan wanneer er wél een letselschade advocaat en rechter aan te pas komen.

3. Expertise

Zowel letselschade advocaten als letselschade juristen hebben een opleiding rechtsgeleerdheid afgerond aan een universiteit. Een letsel advocaat heeft na zijn rechtenstudie echter nog een gespecialiseerde advocatenopleiding gevolgd. Dit houdt in dat dat iedere advocaat een jurist is, maar niet andersom. Bij Van Mansum Letselschade te Rotterdam werken juristen met een achtergrond als advocaat. Zo bent u altijd verzekerd van een specialistische behandeling van uw dossier. Ook kunnen wij u dus goed adviseren bij een gerechtelijke procedure wanneer dat in een enkel geval toch nodig is.

Kosteloze rechtshulp van Van Mansum Letselschade uit Rotterdam?

De juridische bijstand van Van Mansum Letselschade uit Rotterdam is altijd kosteloos. Tevens staan wij voor een persoonlijke benadering. Zo bezoeken onze juristen u altijd bij u thuis. Heeft u een vraag over het claimen van letselschade of bent u benieuwd wat Van Mansum Letselschade uit Rotterdam voor u kan betekenen? U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085-0021529 of door ons contactformulier in te vullen.