letselschade door Aanrijding met een auto

By 22 januari 2020 maart 22nd, 2023 verkeersongevallen

Ongeval (met letsel) als automobilist

Heeft u een auto ongeluk meegemaakt? Een aanrijding met de auto komt vaak voor en veel automobilisten krijgen er helaas mee te maken. Meestal is een aanrijding met een auto redelijk onschuldig en is er enkel sprake van blikschade en geen lichamelijk letsel. Als er wel letselschade optreedt, bijvoorbeeld doordat u verwondingen of pijnklachten hebt opgelopen, dan heeft dat vaak een flinke impact. In veel gevallen brengt het letsel ook kosten met zich mee voor bijvoorbeeld zorg en loopt u inkomsten mis. Van Mansum Letselschade uit Rotterdam kan u helpen met het verhalen van de letselschade die u heeft opgelopen.

Letselschade en schadevergoeding bij ongeval met auto

Of u recht heeft op schadevergoeding bij letselschade door een aanrijding met de auto is afhankelijk van de schuldvraag en hangt af van verschillende factoren zoals:

 • De aansprakelijkheid van de tegenpartij
 • De ernst van het letsel
 • In welke mate het letsel van blijvende aard is
 • In welke mate u arbeidsongeschikt bent geraakt
 • De arbeidssituatie van het slachtoffer
Schadevergoeding berekenen

Het verhalen van letselschade is een complex onderwerp en daarom is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. In Nederland is het zo geregeld dat deze juridische hulp voor u altijd gratis is.
Van Mansum Letselschade uit Rotterdam wikkelt het gehele juridische traject voor u af zodat u een eerlijke letselschadevergoeding ontvangt waar u wettelijk recht op hebt.
Klik hier om direct contact met ons op te nemen of vul het contactformulier in om vrijblijvend een letselschade specialist van Van Mansum Letselschade uit Rotterdam te spreken. Samen kunnen we bekijken of u recht heeft op schadevergoeding door de aanrijding met een auto.

Betrokken bij een aanrijding met een auto?

Wilt u dat Van Mansum Letselschade in Rotterdam u kosteloos adviseert dan zijn onderstaande zaken van belang:

 • Is er een schadeformulier ingevuld?
 • Zijn er foto’s gemaakt van het verkeersongeval?
 • Is er politie bij aanwezig geweest?
 • Kunt u aantonen dat er sprake is van lichamelijk letsel?
 • Mist u inkomsten door de aanrijding met de auto?
 • Krijgt u (fysio)therapie ten gevolge van het letsel door de aanrijding?
 • Hoe meer informatie u kunt aanleveren hoe groter de kans is dat de betreffende kosten opgenomen worden in de letselschadeclaim.
Schadevergoeding berekenen

Wie is er schuldig bij een aanrijding met een auto?

Juridisch gezien ligt deze vraag niet altijd even eenvoudig. Letselschadezaken kunnen nog wel eens uitlopen in een juridisch steekspel tussen verzekeraar en slachtoffer. Als slachtoffer bent u al snel in een minder sterke positie door een gebrek aan kennis en financiële middelen.

Aanrijding tussen auto’s

Is er sprake van het overtreden van een verkeersregel, dan is de aansprakelijkheid duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan een kop-staart botsing tussen twee auto’s. In dat geval is de auto die achter op klapt aansprakelijk omdat er een verkeersregel is overtreden door onvoldoende afstand te houden. Het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersregel overtreden hebben. Dan zijn beide partijen in bepaalde mate schuldig aan de aanrijding. Dit houdt in de meeste gevallen in dat u 50% van de letselschade vergoed krijgt.

Aanrijding tussen een auto en een ander motorvoertuig?

Heeft u een aanrijding gehad met een motor, scooter, bromfiets, tram of bus dan bepalen de verkeersregels altijd wie aansprakelijk is. Iedereen dient zich hieraan te houden.

Klik hier om direct contact met ons op te nemen of vul het contactformulier in. De letselschade experts van Van Mansum Letselschade uit Rotterdam kunnen u direct vertellen wie aansprakelijk is.

Aanrijding tussen auto en fietser of auto en voetganger

Is er sprake van een aanrijding tussen een auto en een fietser of een auto en een voetganger dan gelden er andere regels. Voetgangers en fietsers worden wettelijk extra beschermd omdat zij worden gezien als ‘zwakkere verkeersdeelnemers’. In de meeste gevallen betekent dit dat de automobilist voor minimaal 50% aansprakelijk wordt gesteld en de schade van de fietser of voetganger dient te vergoeden. Ook als zij zelf (grotendeels en geheel) verantwoordelijk zijn voor het ongeval. Indien er sprake is geweest van overmacht van de bestuurder dan krijgt de fietser of voetganger geen schadevergoeding.

Schade verhalen

Het komt regelmatig voor dat de verzekeraar van de schuldige partij de aansprakelijkheid afwijst. Als dat ten onrechte is dan is dat vervelend voor de slachtoffers. In de praktijk kan dit leiden tot lange slepende procedures. Ons advies is om in het geval van letselschade altijd contact op te nemen met een letselschade expert zoals Van Mansum Letselschade in Rotterdam.
Als u contact opneemt met één van onze letselschade experts dan kunnen wij u direct vertellen wie aansprakelijk is. Daarnaast krijgt u van ons altijd kosteloos advies over de kansen om uw letselschade vergoed te krijgen. Vervolgens bieden wij de nodige juridische bijstand om de letselschade ten gevolge van de aanrijding met een auto succesvol te claimen.

Letselschade melden

Wat als u zelf schuld bent aan de aanrijding?

Ook in het geval dat blijkt dat u zelf de aanrijding met de auto hebt veroorzaakt, kunt u een vergoeding krijgen voor uw letselschade. Dit gebeurt dan op basis van de Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Lees hier meer over het claimen van letselschade via de Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Een aanrijding met de auto komt vaak voor en veel automobilisten krijgen er vroeg of laat mee te maken. Meestal is een aanrijding met een auto redelijk onschuldig en is er enkel sprake van blikschade en geen lichamelijk letsel. De kosten voor de reparatie worden dan door de verzekeringen afgehandeld. Als er wel letselschade optreedt, bijvoorbeeld door persoonlijke verwondingen dan heeft dat vaak een flinke impact op de betrokken slachtoffers.

Of u recht heeft op schadevergoeding bij letselschade door een aanrijding met de auto is afhankelijk van de schuldvraag. Daarom is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. In Nederland is het zo geregeld dat deze juridische hulp voor u altijd gratis is. Van Mansum Letselschade in Rotterdam kan u dus kosteloos van dienst zijn. Samen kunnen we bekijken of u recht heeft op schadevergoeding door de aanrijding met een auto.

Aanrijdingen met de auto gebeuren in Nederland dagelijks. Ieder jaar raken er duizenden mensen gewond door een aanrijding met een auto. Deze aanrijdingen gebeuren in grote steden zoals Rotterdam vaker dan in minder dichtbevolkte regio’s.

Van Mansum Letselschade uit Rotterdam zal u kosteloos ondersteunen en adviseren. De juridische bijstand is in de meeste gevallen gratis. Als de andere partij namelijk aansprakelijk is voor de ontstane letselschade, dan worden ook onze kosten op die partij verhaald.

Voor meer informatie of het aanmelden van uw letselschade door een aanrijding met een auto (of andere letselschade) kunt u ons bellen (010-8083991) of een e-mail sturen.