Letselschadevergoeding na een whiplash

By 3 december 2019 februari 1st, 2021 Whiplash

Een veelvoorkomend gevolg bij auto-ongelukken is het hebben van een whiplash. Een whiplash ontstaat na een krachtige, plotselinge beweging van de nek. Slachtoffers kunnen hier veel klachten aan overhouden. Mocht u meer willen weten over een whiplash en de bijbehorende gevolgen, lees dan ons blog hierover. Mocht de whiplash door een andere partij veroorzaakt zijn, dan kan deze partij aansprakelijk gesteld worden om u een schadevergoeding te  laten betalen voor alle kosten die bij de whiplash zijn komen kijken. Van Mansum Letselschade uit Rotterdam biedt u hiervoor de nodige juridische ondersteuning geheel kosteloos aan.

Wat te doen na een whiplash

Heeft u een whiplash? Om een schadevergoeding te kunnen ontvangen, is het belangrijk dat u op de volgende dingen let. Zorg dat u zo snel mogelijk naar uw huisarts gaat om uw klachten te bespreken. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook in verband met uw recht op schadevergoeding. Bovendien is het van belang dat u aantekeningen maakt over het ongeval, de gevolgen van het ongeval en uw klachten door het ongeval. Probeer zo zorgvuldig mogelijk een verslag van uw letselschade na de whiplash bij te houden. Ten slotte is het belangrijk om contact met ons op te nemen om uw schade direct te melden.

Typen schadevergoeding bij een whiplash

Alle schade die door het ongeluk is veroorzaakt zal vergoed worden indien de tegenpartij aansprakelijk is en haar aansprakelijkheid erkent. Hieronder valt onder andere een vergoeding voor fysiek letsel, misgelopen inkomsten en ook smartengeld. Om daadwerkelijk een schadevergoeding te ontvangen voor deze schade, dient u de ingediende schade aan te tonen.

Fysiek letsel

Letsel kan lichamelijk of mentaal zijn. Lichamelijk letsel bij een whiplash kan bijvoorbeeld  nek,- schouder,- en rugklachten zijn.

Misgelopen inkomsten

Na een whiplash moet u het vaak rustig aan doen en thuis blijven van uw werk. Dit kan enkele dagen, weken, of soms zelfs maanden duren. Hierdoor loopt u inkomsten van uw baan mis.

Smartengeld

Smartengeld gaat over de mentale gevolgen die u aan uw whiplash over hebt gehouden. Hieronder valt bijvoorbeeld stress, pijn, of verdriet.

Hoogte schadevergoeding bij een whiplash

De hoogte van de schadevergoeding en de bedragen van het smartengeld voor de whiplash zijn bij iedere zaak anders. Afhankelijk van de ernst van uw letsel, de duur van het herstel en de gevolgen op lange termijn kan de hoogte van de vergoeding verschillen. Hoeveel letselschadevergoeding en welk bedrag aan smartengeld u zult krijgen, is dus niet van tevoren vast te stellen. Uiteraard zullen we ons best doen om u zo goed mogelijk te helpen in het proces van het claimen van de letselschadevergoeding na uw whiplash.

Letselschadevergoeding na een whiplash

Heeft u een whiplash? Dan heeft u wellicht recht op een letselschadevergoeding, inclusief smartengeld. Op onze website kunt u direct kijken of u recht heeft op schadevergoeding. De juridische hulp bij Van Mansum Letselschade uit Rotterdam is altijd kosteloos.

Heeft u juridische hulp nodig door een whiplash? Neem dan contact op met Van Mansum Letselschade uit Rotterdam via het contactformulier of per e-mail. U wordt dan binnen 24 uur vrijblijvend door ons gebeld. U kunt ons uiteraard ook altijd zelf bellen.