Verkeersongeval

Je leven staat op z’n kop na een ongeval.

Elke dag gebeuren er in het verkeer ongelukken. Of u nu als voetganger of fietser wordt aangereden of als u in de auto zit en er gebeurt een ongeluk, de gevolgen kunnen zeer ingrijpend zijn. Als u een verkeersongeval overkomt dan lijdt u in veel gevallen letselschade. Deze schade moet betaald worden door de aansprakelijke partij.

Schadevergoeding

Als u betrokken bent geweest bij een achterop-aanrijding terwijl u in de file staat (de auto achter u heeft niet op tijd in de gaten dat u stil staat) of als een andere weggebruiker u geen voorrang heeft verleend, dan is in de meeste gevallen die andere partij aansprakelijk. Vrijwel iedereen in Nederland heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor het geval diegene een ongeluk veroorzaakt. De verzekeraar van de veroorzaker van het ongeluk dient vervolgens uw schade te vergoeden.

De schade die vaak door ons gevorderd wordt namens onze cliënten bestaat aan de ene kant uit materiële schade. Voorbeelden hiervan zijn medische kosten, gederfde inkomsten en kosten voor huishoudelijke hulp omdat u dit niet meer (volledig) zelf kunt doen. Aan de andere kant vorderen wij altijd immateriële schade, ook wel smartengeld. Dit is een compensatie voor de geleden pijn en het ongemak dat een ongeluk met zich meebrengt.

Aansprakelijkheid

Niet in alle gevallen is het duidelijk wie precies schuldig is aan het ontstaan van het ongeval. Wij zullen in dat geval onderzoeken hoe het ongeval gebeurd is (wij vragen bijvoorbeeld het proces-verbaal op bij de politie of schrijven getuigen aan die het ongeval hebben zien gebeuren). Wij gaan vervolgens namens u de discussie aan met de verzekeraar. Wij onderzoeken ook de mogelijkheid of er een beroep gedaan kan worden op het Waarborgfonds. Dit fonds is opgericht om de schade te kunnen vergoeden aan slachtoffers van een verkeersongeval waarbij de veroorzaker van het ongeval onbekend blijft. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand na het ongeval direct wegrijdt.

Kosteloze juridische rechtsbijstand

Omdat bij iedere letselschadezaak het te vorderen schadebedrag verschilt wilt u het best mogelijke resultaat behalen. U weet zich bij ons verzekerd van een professionele en deskundige behandeling van uw dossier waardoor u het maximale uit uw letselschadezaak haalt. Uiteraard onderzoeken wij eerst volgens de huidige normen en regels binnen het verkeersrecht of uw zaak haalbaar is. In de wet is geregeld dat de kosten voor juridische bijstand moeten worden betaald door de aansprakelijke partij (de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeluk). Onze dienstverlening kost u daarom in alle gevallen helemaal niets.

Afhandeling letselschadezaak

Na een ongeval wilt u zich volledig focussen op uw herstel. Uw gezondheid is immers het belangrijkste. U wilt zich niet bezighouden met de schuldvraag van een ongeluk en de afwikkeling van uw claim, zoals het bellen en corresponderen met de verzekeraar. Wij verzorgen daarom voor u de gehele juridische afwikkeling van uw letselschadezaak waarbij wij zorgen voor het beste resultaat.

Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval? Meld dan direct uw letsel via het contactformulier of per e-mail. U wordt dan binnen 24 uur vrijblijvend door ons gebeld. U kunt ons uiteraard ook altijd zelf bellen.