Letselschade door verkeersongeval

Heeft u recht op schadevergoeding na een ongeval?

U bent betrokken geraakt in een verkeersongeval. Wat nu?

Als u een verkeersongeval hebt gehad dan veroorzaakt dat vaak veel ellende. Naast de materiële schade kunt u ook verwondingen of andere klachten hebben opgelopen. In veel gevallen lijdt u hierdoor schade doordat u bijvoorbeeld extra kosten moet maken en inkomsten misloopt.

Wat veel mensen in Nederland niet weten is dat mensen met letselschade als gevolg van een verkeersongeval de opgelopen schade kunnen verhalen op de veroorzaker van het ongeval of op basis van de Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Van Mansum Letselschade helpt u gedurende het gehele juridische proces om uw volledige schade vergoed krijgen. De letselschade experts van Van Mansum Letselschade zijn altijd gratis! Klik hier om direct contact met ons op te nemen of vul het contactformulier in en dan helpen wij u meteen met het verhalen van de schade.

Letselschade melden

Waarom een letselschade expert in de arm nemen?

Omdat het claimen van letselschade een complexe zaak is wat veelal uitloopt op een juridisch steekspel met de verzekeraar adviseren wij een letselschade expert van Van Mansum Letselschade in de arm te nemen. Zo heeft u een sterkere positie en bent u ervan verzekerd dat u een eerlijke vergoeding ontvangt waar u wettelijk recht op hebt. Wij zien vaak dat slachtoffers die geen letselschade expert in de arm nemen geen letselschadevergoeding ontvangen waar ze recht op hebben onder andere omdat zij onvoldoende tegenstand kunnen bieden bij de tegenpartij door een gebrek aan juridische kennis.

Wat is letselschade?

Letselschade is de lichamelijke en/of geestelijke schade die u lijdt nadat u betrokken bent geweest bij een ongeval. Vaak leidt u hierdoor ook financiële schade. Voorbeelden van schadeposten die ontstaan na een ongeval zijn onder andere: zorgkosten (eigen risico zorgverzekering en kosten fysiotherapie), reparatiekosten auto/fiets/ander voertuig, kosten voor huishoudelijke hulp, gederfde inkomsten en smartengeld.

Soorten verkeersongevallen

De Nederlandse wegen behoren tot de veiligste van Europa. Toch gebeuren er jaarlijks nog steeds tientallen duizenden verkeersongevallen. Veel voorkomende ongevallen waarbij letselschade ontstaat zijn:

  • Een ongeval als automobilist. Een kop-staart botsing tussen twee auto’s is het meest voorkomend maar u kunt ook denken aan een aanrijding met een voetganger, fietser, brom- of snorfiets of motor.
  • Een ongeval als fietser. Een aanrijding tussen een fietser en een auto en een aanrijding tussen (meerdere) fietsers zijn het meest voorkomend.
  • Een ongeval als snor- of bromfietser. Een aanrijding met een automobilist is het meest voorkomend maar er zijn ook geregeld ongelukken tussen een snor- of bromfietsen of tussen een snor- of bromfiets en een gewone fietser of voetganger.
  • Een ongeval als motorrijder. Een ongeval op de snelweg met een andere automobilist is het meest voorkomend. Ook ongevallen met andere soorten verkeersdeelnemers komen geregeld voor.
  • Een ander ongeval. Van Mansum Letselschade staat u bij alle verkeersongevallen met letselschade bij. Andere verkeersongevallen die geregeld voorkomen zijn ongevallen met een bus of tram. Ook dan kunt u bij ons terecht.
Schadevergoeding berekenen

Recht op letselschadevergoeding?

Of u recht heeft op letselschadevergoeding is afhankelijk van de schuldvraag en hangt af van verschillende factoren zoals:

  • De aansprakelijkheid van de tegenpartij
  • De ernst van het letsel
  • In welke mate het letsel van blijvende aard is
  • In welke mate u arbeidsongeschikt bent geraakt

Bij een aanrijding als automobilist, snor- en bromfiets rijders, motorrijders geldt in het algemeen dat degene die zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden aansprakelijk is.

Als u als voetganger of fietser bent aangereden door een auto dan bent u nooit aansprakelijk. Ook als u (geheel of gedeeltelijk) schuldig bent aan het ongeval. Deze weggebruikers worden namelijk extra beschermd bij verkeersongevallen omdat zij worden gezien als ‘zwakkere verkeersdeelnemers’ en krijgen altijd minimaal 50% van de schade vergoed. Ook kinderen jonger dan 14 jaar zijn extra beschermd. Als zij zijn aangereden door een auto dan moet de automobilist of diens verzekeraar de volledige schade vergoeden. Ook als er een verkeersfout is gemaakt door het kind. Een kind van onder de 14 is nog onoplettend en er wordt geacht dat autorijders hier rekening mee houden.

Schadevergoeding berekenen

Gratis juridische hulp

Van Mansum Letselschade uit Rotterdam vind dat ieder letselschadeslachtoffer een vergoeding hoort te krijgen waar hij of zij recht op heeft. Het is in de Nederlandse wet zo geregeld dat de kosten voor juridische bijstand die worden gemaakt door een letselschade expert zoals die van Van Mansum Letselschade worden betaald door de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval of worden vergoed via de Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Van Mansum Letselschade kan u stap voor stap bijstaan om een eerlijke vergoeding te claimen. De letselschade experts van Van Mansum Letselschade zijn voor u altijd gratis.

Klik hier om direct contact met ons op te nemen of vul het contactformulier in om vrijblijvend een letselschade specialist van Van Mansum Letselschade te spreken. Samen kunnen we bekijken of u recht heeft op schadevergoeding als gevolg van een verkeersongeval.

Letselschade melden

Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval? Meld dan direct uw letsel via het contactformulier of per e-mail. U wordt dan binnen 24 uur vrijblijvend door ons gebeld. U kunt ons uiteraard ook altijd zelf bellen.