Category

Whiplash

Letselschadevergoeding na een whiplash

By | Whiplash

Een veelvoorkomend gevolg bij auto-ongelukken is het hebben van een whiplash. Een whiplash ontstaat na een krachtige, plotselinge beweging van de nek. Slachtoffers kunnen hier veel klachten aan overhouden. Mocht u meer willen weten over een whiplash en de bijbehorende gevolgen, lees dan ons blog hierover. Mocht de whiplash door een andere partij veroorzaakt zijn, dan kan deze partij aansprakelijk gesteld worden om u een schadevergoeding te  laten betalen voor alle kosten die bij de whiplash zijn komen kijken. Van Mansum Letselschade uit Rotterdam biedt u hiervoor de nodige juridische ondersteuning geheel kosteloos aan.

Wat te doen na een whiplash

Heeft u een whiplash? Om een schadevergoeding te kunnen ontvangen, is het belangrijk dat u op de volgende dingen let. Zorg dat u zo snel mogelijk naar uw huisarts gaat om uw klachten te bespreken. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook in verband met uw recht op schadevergoeding. Bovendien is het van belang dat u aantekeningen maakt over het ongeval, de gevolgen van het ongeval en uw klachten door het ongeval. Probeer zo zorgvuldig mogelijk een verslag van uw letselschade na de whiplash bij te houden. Ten slotte is het belangrijk om contact met ons op te nemen om uw schade direct te melden.

Typen schadevergoeding bij een whiplash

Alle schade die door het ongeluk is veroorzaakt zal vergoed worden indien de tegenpartij aansprakelijk is en haar aansprakelijkheid erkent. Hieronder valt onder andere een vergoeding voor fysiek letsel, misgelopen inkomsten en ook smartengeld. Om daadwerkelijk een schadevergoeding te ontvangen voor deze schade, dient u de ingediende schade aan te tonen.

Fysiek letsel

Letsel kan lichamelijk of mentaal zijn. Lichamelijk letsel bij een whiplash kan bijvoorbeeld  nek,- schouder,- en rugklachten zijn.

Misgelopen inkomsten

Na een whiplash moet u het vaak rustig aan doen en thuis blijven van uw werk. Dit kan enkele dagen, weken, of soms zelfs maanden duren. Hierdoor loopt u inkomsten van uw baan mis.

Smartengeld

Smartengeld gaat over de mentale gevolgen die u aan uw whiplash over hebt gehouden. Hieronder valt bijvoorbeeld stress, pijn, of verdriet.

Hoogte schadevergoeding bij een whiplash

De hoogte van de schadevergoeding en de bedragen van het smartengeld voor de whiplash zijn bij iedere zaak anders. Afhankelijk van de ernst van uw letsel, de duur van het herstel en de gevolgen op lange termijn kan de hoogte van de vergoeding verschillen. Hoeveel letselschadevergoeding en welk bedrag aan smartengeld u zult krijgen, is dus niet van tevoren vast te stellen. Uiteraard zullen we ons best doen om u zo goed mogelijk te helpen in het proces van het claimen van de letselschadevergoeding na uw whiplash.

Letselschadevergoeding na een whiplash

Heeft u een whiplash? Dan heeft u wellicht recht op een letselschadevergoeding, inclusief smartengeld. Op onze website kunt u direct kijken of u recht heeft op schadevergoeding. De juridische hulp bij Van Mansum Letselschade uit Rotterdam is altijd kosteloos.

Heeft u juridische hulp nodig door een whiplash? Neem dan contact op met Van Mansum Letselschade uit Rotterdam via het contactformulier of per e-mail. U wordt dan binnen 24 uur vrijblijvend door ons gebeld. U kunt ons uiteraard ook altijd zelf bellen.

Letselschade door een whiplash

By | verkeersongevallen, Whiplash

Een whiplash ontstaat vaak na een aanrijding met een auto en kan hele vervelende gevolgen hebben. In sommige gevallen houden slachtoffers zelfs blijvende schade over aan een whiplash. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor uw whiplash, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De juristen van Van Mansum Letselschade in Rotterdam kunnen u hierbij kosteloos helpen.

Wat is een whiplash?

Als u een kop-staartbotsing heeft gemaakt met uw auto, dan is de kans aanwezig dat u een whiplash heeft. Een whiplash ontstaat bij een verrekking van de nekspier waarbij het hoofd plotseling met kracht heen en weer bewogen wordt. Hierdoor raken de spieren overbelast en de zenuwen ontregeld.

Klachten na een whiplash

Een whiplash kan veel klachten met zich meebrengen. Veel voorkomende klachten na een whiplash zijn onder andere een stijve nek, vermoeidheid en nek-, hoofd-, schouder- en rugpijn. Ook kunnen slachtoffers last hebben van concentratieproblemen en stemmingswisselingen. De meeste klachten gaan binnen drie maanden over. Sommige slachtoffers hebben echter last van blijvende klachten na een whiplash.

Gevolgen van een whiplash

De gevolgen van een whiplash op korte termijn zijn voornamelijk gelegen in het rust nemen om te herstellen van de fysieke en cognitieve klachten. Hierdoor kunnen mensen tijdelijk niet naar hun werk en zijn zij genoodzaakt om eventuele andere afspraken af te zeggen. Volg altijd het advies van uw huisarts op.

De gevolgen van een whiplash op lange termijn kunnen een nog grotere impact hebben. Sommige slachtoffers kunnen voor langere tijd niet naar hun werk toe, of raken zelfs volledig arbeidsongeschikt. Dit brengt ook nog eens allerlei financiële gevolgen met zich mee. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor het ontstaan van uw whiplash, heeft u altijd recht op letselschadevergoeding. Dit geldt voor slachtoffers die kortlopend letsel hebben, maar ook voor slachtoffers met langlopend letsel.

Letselschadevergoeding na een whiplash

Heeft u (bijvoorbeeld door een aanrijding met een auto) een whiplash? Bij Van Mansum Letselschade uit Rotterdam begrijpen we dat u dan niet direct weet wat u moet doen om vergoeding te krijgen voor uw (letsel)schade. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk naar de huisarts gaat om uw klachten te bespreken. Zorg ook dat u duidelijk opschrijft hoe het ongeval is gelopen en welke gevolgen u er allemaal aan heeft ondervonden. Op deze manier kan Van Mansum Letselschade uit Rotterdam u het beste helpen. Wilt u meer weten over de letselschadevergoeding bij een whiplash? Lees dan ons blog hierover.

Heeft u juridische hulp nodig door een whiplash? Neem dan contact op met Van Mansum Letselschade uit Rotterdam via het contactformulier of per e-mail. U wordt dan binnen 24 uur vrijblijvend door ons gebeld. U kunt ons uiteraard ook altijd zelf bellen.